Navigatiecursus groot succes!

De navigatiecursus voor deelnemers aan de Jeroen Bosch Rally 2012 was een groot succes! Het mooie weer heeft de cursisten niet weerhouden van het aandachtig volgen van het theoriegedeelte van de cursus. Want met deze schitterende lente dag moesten de cursisten toch bij Hotel Vught binnen in een zaal de fijne kneepjes van diverse navigatievarianten tot zich nemen!

De cursusleiders Valentijn de Jong en Willem van Leeuwen van Novus Leo hadden natuurlijk ook een praktijkgedeelte uitgezet na de lunch zodat de lesstof meteen in praktijk gebracht kon worden. Oefening baart kunst!  Natuurlijk werd er een niet al te moeilijk parcours uitgezet waarbij men wel alle technieken moest toepassen. De route en opdrachten in de echte rally zullen natuurlijk wel moeilijker zijn maar de werkwijze en het principe kon vandaag goed geoefend worden…

En het bleek dat men goed had opgelet want ondanks dat er geen competitie of wedstrijdelement zat in het praktijkgedeelte wilde men allemaal weten hoeveel fouten men had gemaakt, en ja, natuurlijk ook hoeveel fouten de andere cursisten hadden gemaakt! Maar de uitslagen lagen dicht bij elkaar, alle deelnemers zijn in de top tien geëindigd met zelfs vier equipes die foutloos de proeven hadden afgewerkt!

Dus bij terugkomst bij Hotel Vught had iedereen een borrel verdiend!  En op het terras van de pianobar werd er gezellig geborreld en nagekaart met routekaart en biertje in de hand…