Wat is de Jeroen Bosch Rally…

Jeroen Bosch Rally beleeft eerste lustrum
De 5e editie van de Jeroen Bosch Rally wordt vrijdag 19 en zaterdag 20 juni gehouden. Vanaf de Parade in ’s-Hertogenbosch zullen 95 klassieke auto’s hun opwachting maken voor een spectaculaire rally. De inzegening door plebaan Geertjan van Rossum is om 08.00 uur en vanaf 08.30 uur vertrekken de voertuigen. In totaal 190 deelnemers met een ruim aanbod van onder andere Austin Martins, Austin Healeys, Ferraris, Mercedessen, Porsches, Jaguars en Rolls Royces van voor 1975 passeren de startboog. De route voert dit jaar naar Munsterland (Duitsland) en beslaat in totaal ruim 500 kilometer die in twee dagen wordt afgelegd in drie verschillende klassen: Vintage-, Tour- en Sportklasse. De winnaar van de Sportklasse is de overall-winnaar van de rally.

Een rally voor en door Bosschenaren
De eerste Jeroen Bosch Rally werd in 2011 onder leiding van drie Bosschenaren opgezet. Bert Kersten en Daan Reekers wisten hun expertise als echte rally-fanaten om te zetten in een prachtig rally-initiatief en Hans van der Pas weet, als bestuurder van onder meer Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, als geen ander een sfeervol en culinair evenement neer te zetten.
Na vier succesvolle rally’s weet de organisatie het zeker: de Jeroen Bosch Rally is een blijvertje. Dit jaar zijn er zelfs zoveel aanmeldingen dat er een aanzienlijke wachtlijst is ontstaan. De organisatie heeft bewust gekozen voor de naam Jeroen Bosch Rally met het oog op de toekomst: 2016 wordt het jaar van Jeroen Bosch en door deze naam te dragen wil de organisatie bijdragen aan de promotie van de stad ’s-Hertogenbosch.

Daarnaast steunt de organisatie jaarlijks een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de stichting Don (Diabetes Onderzoek Nederland). De Jeroen Bosch Rally finisht op zaterdag 20 juni op de Parade in ’s-Hertogenbosch, waarbij de eerste deelnemer omstreeks 16.30 uur zal arriveren. Een dag die een echte autoliefhebber niet mag missen